MANİSA MESİR MACUNU KAVANOZ 700 GR

Fiyat: 32,41 TL

Kdv Dahil: 35,00 TL

Stok'ta 9776 adet bulunmaktadır.

Ürün Kodu: 7001

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği 1959 yılından bugüne Manisa Mesir Şenliklerinde tek Mesir Macunu üreticisidir.
Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği TEK TSE Belgeli Mesir Macunu üreticisidir.

2-3 yıllık Değil, TAM 52 YILLIK Üretici

Kavanoz içindeki ŞİFA DEPOSU!

Her sabah 1 kaşık al ve farkını hisset.

ANLAŞMALI UCUZ KARGO

Siparişinizin Agırlığına ve Şehire Göre 8.00 TL ile 12.00 TL Arasında .

Kavanoz Mesir Macunu 700 GR BÜYÜK KAVANOZ

Cam kavanoz içerisinde özel karışımlı macun.
Net 700 gr
İçindekiler: Şeker, glikoz, baharat karışımı, asitliği düzenleyici (sitrik asit).

Baharatlar
Tarçın, karabiber, yeni bahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarı halile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, zulumba, hıyarşembe, safran,kimyon, galanga, çam sakızı, mirsafi, meyan balı, şamlı saşlı, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan otu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaptağı, melisa otu, kara halile, hibiskus.

Nasıl Kullanılır ?
Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir.
Çay içerken şeker yerine mesir macunu kullanabilirsiniz.
Tatlı yerine de kaşık kaşık yiyebilirsiniz.

Besin Tablosu
Karbonhidrat : %86,7
Protein : %0,44
Yağ : %0,16
Enerji (100gr.) : 350 kcal / 1463 g-kj

Mesir Macunu'nun Özellikleri

Mesir Macunu'nun genel özellikleri hoş ve lezzetli kokusudur. Diğer özellikleri arasında ağrılara, sancılara, soğuk algınlıklarına, hazımsızlıklara, iştahsızlıklara ve ağız kokusuna karşı kullanılmasını sayabiliriz.

Mesir Macunu’nun Tıbbî Değeri

Yukarıda bazılarını saydığımız bazı bitkilerin farmakolojik özellikleri göz önünde bulundurularak mesir macunu iştah açıcı, gaz giderici, barsak paristalizmi arttırıcı, idrar yaptırıcı, uyarıcı ve afrodizyak etkileri taşır. Eski hekimlerin düşüncelerine göre insanların kışın kuru gıda aldıklarından kanları koyulaşır, pislenir, iç organları çalışma düzenini kaybeder. Bu nedenle insanların sıvı dengesini ayarlamak gerekir. İlkbaharda yeşil, taze, bol gıda ortaya çıkınca o devrin insanları kan aldırmak, lavmanla barsakları boşaltmak, diüretiklerle bol idrar yaptırmak sureti ile vücudun dengesini kendilerine göre ayarlarlardı. Bu işe gecenin ve gündüzün eşit olduğu nevruz gününde başlamak gerekirdi. Hipokrattan beri gelen ve hekimlerce kabul edilen dört unsur teorisinin bir neticesidir.

Mesir Macunu’nun Faydaları

Celal Bayar Üniversitesi’nin raporuna göre Mesir Macununun, “İştah açıcı; gaz giderici, kuvvet verici, idrar yaptırıcı, yorgunluk giderici, hormonları hareket ettirici etkileri vardır. Halk arasındaki bazı inanışlara göre;

·        Bu macundan kim yerse yesin, o yıl boyunca hiçbir zehirli hayvan sokmaz.

·       Nevruz günü ağır hastalar bile yese iyi olur.

·        Macunu yiyen gelinlik çağındaki genç kızlar, o yıl içerisinde evlenirler.

·        Macunu yiyen, o sene boyunca bütün hastalıklardan korunur.

·        Cinsi kuvveti arttırdığına inanılır.

·        Çocuğu olmayanlar alırsa arzularının gerçek olacağına inanırlar.

·        Çocuk hastalıklarına iyi gelir.

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Ürün'e ilk yorum yapan siz olun.